Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 21 april 2016

Center Parcs bouwt nieuw vakantiedorp in Oost-Limburg (Maasmechelen / Dilsen-Stokkem)

De kogel is door de kerk: Pierre & Vacances, het moederbedrijf van Center Parcs, zal een nieuw park van vakantiewoningen bouwen op Terhills, de voormalige mijnterreinen gelegen op het grondgebied van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Diverse bronnen bevestigen het nieuws dat donderdag (vandaag) op een persconferentie zal bekendgemaakt worden.

Terhills is een gebied van 370 hectare, verdeeld over de gemeenten Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. De zone wordt toeristisch, commercieel en educatief ontwikkeld door Maas Valley Development Company, een 100pct-dochteronderneming van investeringsmaatschappij LRM. Het doel is om op de site 1.250 nieuwe jobs te creëren.

Het leeuwendeel van die tewerkstelling moet komen van een nieuw vakantiepark, dat in totaliteit 100 hectare in beslag zal nemen. In theorie is in het masterplan voorzien dat er tot 700 vakantiehuisjes kunnen gebouwd worden. In de praktijk zal het Terhills Natural Park Resort eerder bestaan uit 250 'high-end'-vakantiewoningen, aangevuld met heel wat centrale indoorfaciliteiten, zoals een zwembadcomplex, vergaderruimten, een supermarkt en horeca. In latere fases kunnen er nog woningen bijkomen.

Bron en hele artikel: Het belang van Limburg en De Standaard