Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 21 april 2016

Wel of geen 3e Center Parcs park (Terhills) in Belgie?

Op een persconferentie, donderdag in Dilsen-Stokkem, hebben LRM en Center Parcs meer uitleg gegeven over het nieuwe park met vakantiewoningen dat ze in juni 2019 willen openen aan het voormalige mijnterrein van Eisden. De investering zal 75 miljoen euro bedragen voor de bouw van 250 luxueuze vakantiewoningen. Het project zal 230 banen scheppen.

Wat uit de berichtgeving duidelijk wordt is dat dit wel een iets andere park wordt, dan dat we op dit moment gewend zijn van Center Parcs. 
Het wordt voor Center Parcs begrippen een klein park. "Het wordt een uniek concept van 250 high-end cottages met hoogwaardige en uitgebreide service," aldus Paul Renders, Managing Director van Center Parcs Belgium. "Het is bovendien de eerste keer dat Center Parcs in België haar ervaring inbrengt in het bouwen en het beheren van dit soort vrijetijdswoningen," 
Center Parcs zal daarnaast maar 200 woningen gaan verhuren, terwijl LRM de overige 50 gaat verkopen als tweede verblijf. 
Op de site komen er ook centrale faciliteiten, zoals een subtropisch zwemparadijs (Aqua Mundo), een country club met een restaurant en café, een superette met bakkerij, enzovoort.


Zoals ook op de foto blijkt, wordt er nog niet gesproken over Center Parcs Terhills, maar over Terhills Holiday Resort. Tevens wordt in de berichtgeving gesproken over een "vernieuwend concept": 
  • "Pierre & Vacances Center Parcs kwam met een sterk en vernieuwend concept dat bovendien complementair is aan, en versterkend voor, het bestaande aanbod in onze regio," zei Stijn Bijnens, CEO van LRM.
  •  "De voormalige mijnsite waar het vakantiepark komt, is één van de mooiste sites van Vlaanderen. Dit gebied verdient dus projecten met een internationaal ambitieniveau. Het concept van Pierre & Vacances Center Parcs beantwoordt zeker aan die uitdaging."
Dus de vraag borrelt op: wordt dit park een Center Parcs park?

LRM zal nu de procedure starten voor de zoektocht naar partners die zullen instaan voor de bouw en financiering van het vastgoed. De bouw kan starten in 2017 om de eerste gasten te verwelkomen voor de zomer van 2019.