Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 30 april 2016

'Zes op de tien Nederlanders goed uitgerust na korte vakantie'

Zes op de tien Nederlanders is goed uitgerust na een korte vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Center Parcs naar ervaringen rondom korte vakanties. Ruim een derde van de Nederlanders (36,5 procent) is ontspannen zodra de reis naar de vakantiebestemming gaande is.

In vergelijking met tien jaar geleden gaat zeven op de tien Nederlanders er vaker tussenuit voor een korte vakantie. Stressfactoren die ervoor zorgen dat Nederlanders behoefte hebben aan een break zijn de werksituatie (36,6 procent) en een tekort aan vrije tijd (26,9 procent). Ruim een helft van de Nederlanders wil drie tot vier keer per jaar ertussenuit. Reden voor een korte vakantie is dat er op dat moment tijd met dierbaren kan worden doorgebracht. Daarnaast willen Nederlanders tot rust komen en weg uit de dagelijkse sfeer.

Ontspanning
Bijna de helft van de Nederlanders kan ontspannen op het moment dat het vakantieadres is bereikt. Ontspannen is tijdens een korte vakantie volgens de vakantiegangers belangrijk. Andere belangrijke aspecten zijn de mogelijkheid om van de natuur te genieten en activiteiten voor de kinderen.

Bron en hele artikel: Tripnieuws