Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 12 april 2016

Nederlandse moeder boos: zoontje met prothese te streng gecontroleerd?

Een moeder uit Westerhoven is boos op Center Parcs Kempervennen (Noord-Brabant). In het Nederlandse park werd haar zoontje in de rij voor een waterglijbaan gecontroleerd omdat hij een prothese droeg. Die zou immers de glijbaan kunnen beschadigen, aldus de toezichthouders. "Horloges of polsbandjes met sleuteltjes zijn toch veel scherper?", bedenkt mama Maureen Pool zich.
Omdat ze geen gehoor kreeg bij Center Parcs, deed Maureen haar beklag op de Facebookpagina van het park. "Mijn zoontje mist een voetje en heeft een prothese nodig om te kunnen lopen. Hij heeft een speciale prothese om mee te zwemmen. We waren met ons tweeën op weg naar de wildwaterbaan toen we door een medewerker van het zwembad apart werden geroepen", vertelt ze. Het personeel zou na een kort overleg tot de conclusie zijn gekomen dat de prothese de waterbaan kan beschadigen. En daarom werd Maureens zoontje de toegang geweigerd.
...

"Correct gereageerd"
Volgens Jackie Vanbuuren van Centerparks Nederland werd de jongen de toegang tot de glijbaan niet ontzegd: "Het klopt, de jongen is aan een controle onderworpen geweest. Onze medewerkers moeten dit doen om de veiligheid van andere badgasten te garanderen. Een normale prothese kan zodanig scherpe onderdelen bevatten die de speciale coating van de glijbaan kunnen aantasten. Onze medewerkers hebben correct gereageerd en de prothese van de jongen nagekeken. Toen achteraf bleek dat het wel degelijk om een aangepaste zwemprothese ging, mocht de jongen gewoon verder zwemmen. Centerparks betreurt het voorval heel zeker en heeft meermaals verontschuldigingen aangeboden aan de moeder en haar zoon."
...

Bron en hele artikel: het belang van limburg