Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 10 september 2017

Parc Sandur in Emmen heeft de vaart erin

Een nieuw grillrestaurant, een vernieuwd bowlingcentrum en een binnenterras met heel veel groen. Wie een tijdje niet in Parc Centrum Sandur in Emmen is geweest, kijkt zijn ogen uit. En er staat nog veel meer op stapel.

Het gevaarte is al geruime tijd weg, maar nog altijd zijn er mensen die in Parc Centrum Sandur vragen waar de toren is gebleven. Jarenlang stond er in het gebouw een vuurtoren die tot aan het dak kwam. ,,Die toren paste prima bij het maritieme sfeertje van toen. Maar niet bij de koers die we tegenwoordig varen’’, zegt directeur Martina van der Veen. Ze kijkt tevreden om zich heen op het binnenterras. ,,Zeg nu zelf, het oogt nu toch een stuk gezelliger met al dat groen?’’

Groot gebouw
Parc Centrum Sandur is een groot gebouw met tal van recreatieve voorzieningen. Het staat in Parc Sandur, een gebied dat bestaat uit een park met 334 vrijstaande vakantiehuizen aan de ene kant en een wijk met 900 woningen aan de andere kant. Van de vakantiehuizen worden er welgeteld 291 verhuurd via Center Parcs. Het bedrijf nam begin 2011 deze taak over van Landal Green Parcs. ,,Op zeven huisjes na staan alle te verhuren vakantiehuizen aan het water. Dat verwachten mensen niet in Drenthe’’, zegt parkmanager Bert de Groot.

De overgang van Landal Green Parcs naar Center Parcs was voor de leiding van Parc Centrum Sandur aanleiding om het grote recreatiegebouw onder handen te gaan nemen. ,,Center Parcs ademt toch een bepaalde sfeer. We vonden het belangrijk om die sfeer ook in dit gebouw te krijgen’’, zegt Van der Veen. Vooral de laatste pakweg anderhalf jaar is er veel gebeurd. Het al genoemde binnenterras kwam er, met bomen en groen uit onder meer Indonesië. Het buffetrestaurant maakte plaats voor grillrestaurant The Grill Company. ,,Bijzonder is dat mensen daar hun eigen vlees kunnen grillen’’, zegt Ina Schoonebeek, bedrijfsleidster van Parc Centrum Sandur.
..
Vernieuwing
Voor de komende tijd staan vernieuwing van de receptie en de midgetgolfbaan op de rol. Aan de zijkant van het gebouw komt een strandje. De supermarkt in het gebouw is al eerder onder handen genomen. Het was jarenlang de enige supermarkt van Emmen die op zondag open mocht. Van der Veen: ,,Dat zorgde voor veel omzet, maar ook voor heel veel ergernissen. Klanten, ook die van het vakantiepark, moesten heel lang wachten. Soms was het zo druk dat er werd geplunderd en dat wij beveiliging in moesten huren. Nu alle supermarkten op zondag open mogen, zien we dat soort toestanden gelukkig niet meer.’'

Bron en hele artikel: DVHN