Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 13 september 2017

Duurzaam vakantie vieren in Villages Nature

Center Parcs en Disneyland Paris sloegen de handen ineen en creëerden Villages Nature, een ecologisch vakantiepark waar respect voor de natuur centraal staat. Volgens de twee bedrijven is het duurzame Villages Nature een wereldwijde primeur in de toeristische branche.

Meestal hebben ze aansprekende namen als La Lac d’Ailette, Port Zélande, Les Hauts de Bruyères of Bispinger Heide. Maar de allernieuwste aanwinst van Center Parcs heet simpelweg Villages Nature. Geeft dat in het Frans nog een beetje een vakantiegevoel, vertaald in het Nederlands is elke glans verdwenen. ‘Natuurdorpen’ roept niet bepaald de sfeer op van lange avonden met een wijntje op het terrasje voor je luxe bungalow, uitkijkend over een blauw meer of in de diepe bossen van het Franse land. Maar Villages Nature geeft wel direct aan waar het in dit nieuwe verblijfsconcept om draait: om duurzaam vakantie vieren.

Next generation
Villages Nature is een samenwerkingsverband van de Franse resortexploitant Pierre & Vacances en Euro Disney SCA, moederbedrijf van Disneyland Paris. Het nieuwe vakantiepark ligt op slecht zes kilometer ten zuiden van de Disney-themaparken en opereert onder de vlag van Center Parcs. De lat voor Villages Nature ligt hoog: het is het ‘next generation holiday park’ en moet nieuwe standaarden zetten op het gebied van toeristische duurzaamheid. De aanwezigheid van jaarlijks een miljoen verblijfsgasten en 200.000 dagbezoekers dient zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu en de economische spin-off moet vooral de regio ten goede komen. Dat zijn de doelstellingen die Villages Nature Paris meekreeg.

Bron en hele artikel: Parkplanet