Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 25 september 2017

Bijzondere verblijven en vakantieparken: een goede match?

Glamping is al jaren een trend die ook anno 2017 nog steeds in populariteit toeneemt. Deze luxe vorm van kamperen deed zijn intrede via de campings, maar inmiddels raakt glamping ook bij de gevestigde bungalowparken steeds meer ingeburgerd.

Bijzondere accommodaties
Dat glamping (oftewel glamorous kamperen) hot is, is een understatement. Waar glamping in eerste instantie het luxere kampeerwerk in vooropgezette safaritenten met wat ligbedjes en een keukentje betrof, lijkt de term nu een veel bredere lading te dekken. Ik noem het maar "bijzonder overnachten". Zo kun je overnachten in een boomhut, yurt, strandhuisje, glamtainer, woonboot of zelfs helicopter. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zo lang het outdoor gevoel maar aanwezig is en het geen stenen bungalow betreft.

De safaritenten (tegenwoordig ook wel lodgetenten of zelfs lodgesuites genoemd) doen het ook nog altijd uitstekend, zij het vaak nóg luxer. Sommige varianten overtreffen zelfs een goede hotelkamer. Boxsprings, bad op pootjes, een flatscreen televisie en wifi zijn geen uitzondering.

Deze hippe vorm van overnachten is ook de grotere Nederlandse vakantiepark-ketens niet ontgaan. Zowel Center Parcs als Landal GreenParks zijn hier actief op ingesprongen en hebben ook onlangs nog nieuwe glamping-achtige uitbreidingen gedaan.

Bij Center Parcs zien we vergelijkbare ontwikkelingen. De standaard geschakelde bungalows van weleer zijn er nog steeds, maar er is een keur aan nieuwe verblijfsmogelijkheden bijgekomen. Van complete boomhuizen (in Duitsland en Frankrijk) tot woonboten (o.a. bij De Eemhof en De Kempervennen) tot houten "avontuur cottages" bij Center Parcs Les Trois Forêts (Frankrijk). En jawel: zelfs Center Parcs heeft afgelopen zomer enkele safaritenten geplaatst in Center Parcs Port Zélande in Zeeland.

Uniek is ook de "Jungle Cabana" van Center Parcs Het Heijderbos in Limburg. Deze basic huisjes, gemaakt van natuurlijke materialen, bevinden zich in de Jungle Dome van het park. Ze hebben een privéveranda aan de rand van de "exotische jungle".


Bron en hele artikel: Pretwerk