vrijdag 15 september 2017

Vakantiepark Kempervennen in Westerhoven wil weer piekfijn zijn

Er hangt een onwezenlijke sfeer op vakantiepark De Kempervennen in Westerhoven. Niks toeristen en blije vakantievierders op weg naar het zwembad of de kinderboerderij. Het park is ingenomen door een stevige ploeg bouwvakkers die van alles doen, maar zeker géén vakantie vieren.

Hoofdreden is de koepel van het zwemparadijs. De oude is aan vernieuwing toe. Alleen de spanten blijven bewaard. De oude, donkere glaspanelen zijn er al uitgehaald. Het dak ligt al open. Er komen grotere, transparante glaspanelen voor terug.


Maar dat is niet alles. Technisch manager en Luyksgestelnaar Frank Willems heeft een omvangrijke lijst aan werkzaamheden op zijn kantoor hangen. ,,Zonder zwembad heeft het geen zin het park open te houden. Maar nu het dicht is, kan er meteen meer aangepakt worden. Het is een apart project, een unicum."

2 oktober
Het park blijft tot 2 oktober gesloten. Er wordt op talloze plekken oud materiaal vervangen, onderhoud gepleegd, plafonds hersteld, vloeren gerepareerd en bungalows geschilderd. Verder worden er op het terrein 2000 bomen gerooid en de vennen uitgebaggerd. Het zwembad krijgt niet alleen een nieuw dak, maar ook nieuwe tegels. Dat worden er 55.000 om precies te zijn, een mooi klusje voor elf tegelzetters.

Bron en hele artikel: ed