Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 21 september 2020

Center Parcs Park Zandvoort gaat zwerfafval hergebruiken voor picknickbanken

Vele enthousiaste medewerkers en gasten van Center Park Zandvoort steken zaterdag 19 september in het kader van World Cleanup Day - de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar - samen met karakter Orry de handen uit de mouwen door in het park en omgeving van het park zwerfvuil in te zamelen en op te ruimen. Het door gasten en medewerkers verzamelde afval wordt gerecycled tot picknickbanken. Deze worden in alle Nederlandse en Belgische parken van Center Parcs geplaatst als rustplaats voor passerende fietsers en wandelaars.

Elk park van Center Parcs geeft op haar eigen manier invulling aan World Cleanup Day. Zo staan allerlei leuke activiteiten op het programma: van een World Cleanup Walk tot een Zero Waste Picknick. Met haar deelname wil Center Parcs haar steentje bijdragen aan een schone natuur en een prettige en gezonde leefomgeving. “Duurzaamheid zit in het DNA van Center Parcs en speelt een belangrijke rol in alles wat we doen. Het is onze missie om de natuurlijke rijkdom in onze parken te koesteren en goed te doen voor de mensen om ons heen”, vertelt Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland. “Helaas neemt het zwerfafval nog steeds toe in de wereld. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om duurzaam te leven, de planeet op te ruimen en beter nog: afval en zwerfvuil te voorkomen. Door mee te doen aan World Cleanup Day willen we het milieubewustzijn onder onze medewerkers en gasten stimuleren door samen een goede daad voor de natuur te doen. Maar we willen óók graag iets teruggeven. Zo wordt het ingezamelde afval gerecycled tot picknickbanken die aan de rand van onze parken geplaatst worden, zodat er een rustplaats ontstaat aan de rand van de natuur.”

World Cleanup Day past goed bij Center Parcs. Door de aanleg van de parken zijn veel voormalige zandafgravingen, mijnen en andere door de mens uitgeputte gebieden teruggegeven aan de natuur. De aanwezigheid van de mens zorgt zo voor nieuw evenwicht, waarin mens en natuur hand in hand kunnen gaan. World Cleanup Day is een symbolische dag waarop mensen in alle delen van de wereld onze planeet een schoonmaakbeurt geven door zwerfvuil op straten, pleinen, parken, parkeerterreinen, langs rivieren en in de natuur op te ruimen. Aan deze oproep wordt massaal gehoor gegeven: wereldwijd doen maar liefst 20 miljoen mensen uit meer dan 180 landen mee. In Nederland beleeft het wereldwijde initiatief dit jaar haar tweede editie.

Bron en hele artikel: haarlems weekbladof kiest u liever voor Landal of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij Droomparken, Topparken, Molecaten of RCN