Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 15 april 2021

Thuiswerkers zorgen voor een run op bungalows in Nederland buiten de vakantieperiode

De Nederlander boekt dit jaar voornamelijk vakantie in eigen land, Gelderland neemt eerst plaats over van Limburg volgens de laatste cijfers van Bungalows.nl


Vakantie in eigen land is vanwege coronavirus populairder dan ooit. Bungalowparken zijn niet alleen in trek in vakantieperioden, maar ook eromheen. Uit de reserveringen van Bungalows.nl blijkt dat het coronavirus het boekingsgedrag van de Nederlanders sterk heeft veranderd.

Het landelijke boekingsplatform Bungalows.nl analyseerde 100.000+ boekingen en zag een duidelijke trend wijziging in de eerste drie maanden van dit jaar, ten opzichte van de jaren 2018 t/m 2020. In 2018 en 2019 was in de eerste drie maanden 30% van de boekingen bestemd voor de periode gedurende de voorjaarsvakantie. In de coronajaren 2020 en 2021 kwam slechts ca. 20% van de boekingen in de voorjaarsvakantie terecht, maar ook 28% respectievelijk 34% in een verblijfsperiode rondom de voorjaarsvakantie. In 2018 was dat slechts 12%. Er is dus minder sprake van de traditionele vakantiepiek en we boeken meer last minute buiten de vaste periode. Een soortgelijke trend dient zich aan rond de aanstaande meivakantie.

Bron en hele artikel: Pretwerk


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieof verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot