Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 22 december 2021

Moederbedrijf Center Parcs werkt aan oplossing financiële problemen. Bremond wordt afgezet.

Het gaat niet goed met Pierre & Vacances, het moederbedrijf van Center Parcs en Sunparks. Om de enorme schulden het hoofd te bieden, werkt de groep aan een financiële reddingsoperatie. Er moet 751 miljoen euro in het concern gepompt worden.

Pierre & Vacances schrijft al tien jaar rode cijfers en door de coronacrisis is de situatie nog verder verslechterd. De afgelopen twee jaar leed het bedrijf 677 miljoen euro verlies. De nettoschuld is gestegen tot ruim een half miljard euro.

Om de pandemie te overleven, moet het concern geherkapitaliseerd worden. 

De herkapitalisering heeft grote gevolgen voor bestaande aandeelhouders, die zo'n 2,1 tot 16,4 procent van het kapitaal over zullen houden. De drie nieuwe investeerders krijgen 42,6 tot 56,8 procent in handen. De rest belandt bij schuldeisers.

Bremond niet langer de Topman van het concern

De 84-jarige oprichter van Pierre & Vacances, Gérard Brémond, verliest de controle over zijn bedrijf en wordt afgezet als topman. Hij blijft wel op de loonlijst staan en wordt op termijn meerderheidsaandeelhouder van een nieuwe dochteronderneming. Die zal de vastgoedontwikkeling op zich nemen.

Bron en hele artikel: Loopings


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieof verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot