Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 3 februari 2022

Vakantieparken in spagaat tussen verduurzaming en groeiende vraag naar meer luxe

Elk nieuw vakantiepark dat wordt opgeleverd, claimt het meest duurzaam te zijn: autovrij, elektrische golfkarretjes op het park, zonnepanelen op het dak, huisjes die circulair gebouwd zijn. Maar hoe duurzaam zijn de parken eigenlijk echt?


Parkmanager Frank van Ouytsel praat in superlatieven als hij zijn bezoekers een rondleiding geeft op het vorig jaar geopende Belgische Terhills Resort. ,,Het is hier persoonlijker, luxer, exclusiever en groener.”

En niet te vergeten: duurzaam. Op dit park van Center Parcs kom je geen auto’s tegen, hoogstens elektrische wagentjes en elektrische bootjes. Het park draait volledig op groene stroom en voor 50 procent op zonnepanelen, deels opgewekt door een drijvend zonnepark. De daken van de 250 veelal luxe huisjes - gemaakt van duurzame materialen’ -, de zogeheten Country Club en het zwembad zijn groen en moeten zorgen voor extra isolatie.

bron en hele artikel: AD


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs