Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 20 februari 2022

Versoepelingen corona wakkeren reislust aan : Nederland blijft ook in de zomer van 2022 relatief populair

 Nederland blijft ook in de zomer van 2022 relatief populair bij Nederlandse vakantiegangers. Nederlanders willen komende zomer weer in grote getale op vakantie. Vergeleken met

voorgaande jaren bestaan er beduidend meer plannen voor een buitenlandse vakantie. De belangstelling voor een vakantie in eigen land is nog altijd groter dan voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een onderzoek door Trends & Tourism.

Nog een interessante conclusie: ‘De meeste Nederlanders moeten hun zomervakantie nog boeken.‘ Hierin maakt onderzoeker Kees van der Most wel een onderscheid naar binnenlandse en buitenlandse vakanties; “Binnenlandse vakanties worden eerder vastgelegd. Bij de buitenlandse vakanties zie je nog meer terughoudendheid. Reisorganisaties bieden bovendien vaker garanties voor omboeken of annuleren die inspelen op de coronasituatie.”


...

Bijna 7 op de 10 Nederlanders wil op vakantie

Zo’n 68% van de Nederlanders wil komende zomer beslist/waarschijnlijk op vakantie gaan. Zo’n 16% twijfelt nog en 17% verwacht niet te gaan. Voorgaande zomers lag de vakantiedeelname nog op zo’n 50 á 60%. Vooral jongeren en hoger opgeleiden willen er komende zomer op uit trekken (82 resp. 84%).

...

Zo’n 40% van alle vakantieplannen is reeds omgezet in een boeking. Van de vakantiegangers die komende zomer in eigen land willen blijven heeft ruim de helft het verblijf al geboekt/geregeld. Van de geplande buitenlandse vakanties is dat pas een kwart.f

Bron en hele artikel: Pretwerk


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantie



Verblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs