Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 21 april 2022

Disneyland Paris had bijna in België gelegen, vertelt voormalig manager Center Parcs

 Bij de zoektocht naar een locatie voor een Europese vestiging heeft Disney ook België op het oog gehad. Halverwege de jaren tachtig overwoog The Walt Disney Company om niet in Parijs een gigantisch resort uit de grond te stampen, maar in de Belgische gemeente Lommel. Ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum van Disneyland Paris haalt één van de betrokkenen herinneringen op aan die periode.


Destijds had Disney nog drie plekken in gedachten: Parijs, Barcelona en een gebied bij de Belgische gemeente Lommel. "Iedereen wist dat Limburg de aandacht van de Amerikanen had, maar eigenlijk geloofde niemand in de Belgische kansen", vertelt Jan Peeters, toenmalig salesmanager van Center Parcs De Vossemeren, in gesprek met dagblad Het Belang van Limburg.

"Hoe kon een bronsgroene provincie het opnemen tegen de grandeur van Parijs of het mediterrane Barcelona?" De verbazing was dan ook groot toen er een telefoontje van Disney binnenkwam bij Center Parcs, met de melding dat een Amerikaanse delegatie naar België zou komen. Peeters vormde samen met de burgemeester van Lommel het ontvangstcomité.

Rockster
De Amerikanen landden met een privéjet op de luchthaven van Beek. Niet veel later reden drie grote Mercedessen door de toegangspoort van het Center Parcs-bungalowpark. Vervolgens zag de salesmanager niemand minder dan Disney-directeur Michael Eisner uitstappen, omringd door een vijftal medewerkers. "Ik herkende hem meteen. Eisner was in de jaren tachtig zowat de Mick Jagger van de toeristische sector. Een rockster."

Bron en hele artikel: Loopings

Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs