Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 10 april 2022

Waterglijbaan met looping: Center Parcs beleeft Nederlandse primeur

Center Parcs heeft de eerste waterglijbaan met een looping in Nederland geopend in het Brabantse Center Parcs De Kempervennen. De Aqualoop is gericht op daredevils. Ook werd er een Aqua Racer geplaatst; een bandenglijbaan waar mensen in duo-vorm doorheen kunnen.


Presentator Jay-Jay Boske was de eerste durfal die ‘over de kop’ ging in de Aqualoop. “Deze snelheid voelde ik volledig in mijn lijf”, laat Boske weten, “Door de g-krachten ging ik als een speer. De adrenaline kick die daaruit volgde, zal ik niet snel vergeten. Echt een spectaculaire ervaring!”

Installatie van formaat Aqualoop en Aqua Racer

De ingang van de Aqualoop bevindt zich in een starttoren op een hoogte van bijna 12 meter. Hierin nemen badgasten plaats op een plateau in een glazen buis, die door een lifequard wordt afgesloten. Onder diens toeziend oog, wordt de baan geactiveerd, en klapt het plateau onder de voeten vandaan. Dankzij een vrije val van 10 meter, is het mogelijk om vaart te maken in de buis, van ongeveer 50 kilometer per uur. De g-krachten die dan tot stand komen, zorgen voor een lancering door de looping. In nog geen 20 seconden legt men de volledige afstand af in de ruim 80 meter lange glijbaan. Lager in de starttoren, op 9 meter hoogte, begint de AquaRacerbandenglijbaan. Hierin start een parcours van ruim 100 meter, dat men alleen of in duovorm af kan glijden.

Bron en hele artikel: PretwerkLast MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs