Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 18 april 2022

Nederlander blijft plakken op camping of vakantiepark in eigen land

 Nu de coronamaatregelen bijna allemaal zijn opgeheven, gaan we richting het meest normale zomerseizoen sinds 2019. En dat merken vakantieparken en campings, blijkt uit een rondgang van NU.nl. Het aantal boekingen voor de paasdagen en meivakantie nadert het niveau van topjaar 2019.

De afgelopen twee zomerseizoenen werden gedomineerd door de coronapandemie. Door de maatregelen en onzekerheid was het lastig om de grens over te gaan, waardoor vakanties vaker in ons eigen land werden gevierd.Door vakantie te vieren in Drenthe, Zuid-Limburg en Zeeland kwamen we erachter dat Nederland ook veel te bieden heeft. "Het was de herontdekking van Nederland", zegt directeur Geert Dijks van HISWA-RECRON, de brancheorganisatie voor de recreatiesector. Volgens hem is dat een van de redenen waarom veel Nederlanders dit voorjaar opnieuw in eigen land blijven.

"Nederland was altijd al vakantieland nummer één onder Nederlanders, maar het overgrote deel daarvan zijn korte vakanties. Voor de lange vakanties staan we niet op één, maar door de herontdekking van Nederland stijgen we wel een paar plekken in die rangorde", vertelt Dijks.

De populariteit voor ons eigen land is zelfs zo groot, dat bij de vakantieparken Roompot, Landal GreenParks en Center Parcs het aantal boekingen voor het paasweekend en de meivakantie weer bijna op 'normaal' niveau ligt. Center Parcs zegt zelfs meer boekingen te hebben dan vóór corona. Ook Dijks hoort van ondernemers dat het er "heel goed uitziet".

Bron en hele artikel: Nu


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs