Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 14 april 2022

Vakantieparken lopen goed vol met Pasen en de meivakantie

 Een rondgang langs de grote ketens van vakantieparken leert dat het Paasweekend en de meivakantie een zeer goede bezetting kennen. Naast de vele Nederlanders die er even op uit willen trekken, komen ook de Duitsers en Belgen weer in grote getale terug.

Spreiding vakanties in Nederland, belgië en Duitsland

De terugkeer van de buitenlandse vakantieganger zorgt er voor dat de bezetting over een veel langere periode wordt gespreid. In Nederland hebben de scholen geen lange paasvakantie, maar wel een lang weekend vrij. (16 – 18 mei). De meivakantie vindt plaats van 30 april t/m 8 mei. In België duurt de Paasvakantie van 4 t/m 18 april; en in het Duitse Nordrhein Westfalen (belangrijkste herkomstgebied voor Duits bezoek aan Nederland) duurt de Paasvakantie van 11 t/m 23 april.

Landal GreenParks laat weten dat er nog slecht sporadisch enkele huisjes beschikbaar zijn. “We zijn bezig met het opvullen van de laatste gaatjes in de bezetting. 

Roompot verwacht een gezellig drukke paasperiode: “Vorig jaar kwamen vooral Nederlandse gezinnen bij ons vakantie vieren. Met de afschaffing van beperkingen voor buitenlandse gasten zien we dat nu ook Duitse en Belgische gasten ontzettend uitkijken naar een vakantie in de regio.

Center Parcs schetst een genuanceerd beeld: “De boekingen lopen uitstekend voor de Paasvakantie, maar we lopen qua buitenlandse vakantiegangers op dit moment nog wel iets achter op de situatie van vóór corona. Dat heeft vooral te maken met een kleiner aantal vroegboekingen uit het buitenland. Toch zien wij dat het internationaal reisverkeer weer volop aantrekt. “In de meivakantie liggen we ruim voor op het schema van pre corona. Dat zijn vrijwel allemaal boekingen uit Nederland.” 


Last MinuteMeivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart
Zomervakantie, Herfstvakantie, KerstvakantieVoorjaarsvakantieVerblijft u liever op een park van Landal, Roompot of EuroParcs