Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 11 november 2015

Center Parcs kan energieverbruik met 19 procent terugdringen

Center Parcs Kempervennen kan bijna € 240.000 aan energie- en afvalkosten besparen als het vakantiepark de adviezen van The Green Quest opvolgt.

Dat schrijft BNR Nieuwsradio. Door met de adviezen van de duurzaamheidsexperts van The Green Quest aan de slag te gaan, kan Center Parcs Kempervennen zijn energieverbruik met 19 procent verminderen. Daarnaast kan het vakantiepark 55 procent afvalrecycling realiseren. De terugverdientijd van de investering die hiermee samenhangt, is volgens de experts minder dan 4 jaar.

In het kader van The Green Quest bekeek Center Parcs samen met zijn horeca- en retailpartner Albron hoe de activiteiten in de horecagelegenheden en supermarkten van zijn vakantieparken duurzamer kunnen worden. De partijen onderzochten met duurzaamheidsexperts hoe ze afval en energieverbruik konden terugdringen.

LED-verlichting en zonne-energie
Het team van The Green Quest heeft op basis daarvan, in samenwerking met technische experts en medewerkers van Center Parcs, elf concrete adviezen opgesteld. Deze variëren volgens het team van biomassa tot bewustwording en van LED-verlichting tot zonnepanelen.

De adviezen bieden volgens The Green Quest bovendien perspectief voor het realiseren van het ‘Vakantiepark van de Toekomst’. Center Parcs wil de adviezen dan ook in zijn andere Nederlandse parken toetsen op haalbaarheid.

The Green Quest
The Green Quest is een initiatief van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio in samenwerking met Cofely, GFD Suez en SITA.

Deze partijen gaan met deelnemers van The Green Quest op zoek naar oplossingen om duurzamer te ondernemen. Instellingen als ABN Amro, Arriva en het Concertgebouw gingen Center Parcs al voor als kandidaten.

Bron: duurzaam bedrijfsleven