Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 24 november 2015

Center Parcs moet bouw Frans park stilleggen

De bouw van een vakantiedorp van Center Parcs in Frankrijk ligt stil. Volgens een rechter in Grenoble doet het voormalig Nederlandse bedrijf niet genoeg om verdwenen natuurgebied te compenseren.
Volgens de Franse wet moet er voor de gebruikte 76 hectare waterrijk gebied ergens anders twee keer zoveel drassige natuur worden hersteld of ingericht. De compensatiegebieden die Center Parcs heeft gevonden zouden niet 152 maar 140 hectare beslaan. Ook zijn ze te versnipperd en liggen ze te ver af van het park.

Wel verwerpt de rechter de claim van de tegenstanders dat de fauna onherstelbare schade oploopt door aanleg van het park. Salamanders, eekhoorns en nog 48 andere diersoorten komen immers overal voor in het bos waar de huisjes moeten verrijzen. Het park moet in totaal 200 hectare innemen van het 7.300 hectare tellende forêt de Chambaran bij Roybon.

De opening zal niet eerder dan in 2020 plaatsvinden. Het zoeken van nieuw compensatiegebied zal naar schatting van Center Parcs nog 12 tot 18 maanden in beslag nemen. De bouw neemt drie jaar in beslag.

Bron: Vastgoedmarkt