Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 20 augustus 2017

Kempervennen in Westerhoven krijgt nieuwe koepel voor het zwembad

Als in het weekeinde van 2 en 3 september vakantiegangers recreatiepark Kempervennen in Westerhoven verlaten, doet zich iets ongewoons voor: er komen geen nieuwe voor terug. Tenminste, niet meteen. Vanaf maandag 4 september gaat het park namelijk voor vier weken dicht.

Toch zal het er niet stil zijn. In die weken wordt  de grote koepel van het zwembad ingrijpend gerenoveerd. ,,De koepel is van 1983", zegt Inge Zwaagman, algemeen manager. ,,Door de jaren heen is er onderhoud aan verricht, maar na 34 jaar moet je een keer vervangen. Het dak gaat er af."

Daarnaast wordt al het tegelwerk van het zwembad, dat 900 vierkante meter groot is,  vervangen. De glijbaan komt in de nieuwe constructie weer terug. De investering komt op circa drie miljoen euro.

Open koepel
Het oude dak van de koepel is zwart. Dat wordt straks wit. Bovendien wordt het oppervlak dat licht doorlaat, veel groter. ,,Als je op een stoel ligt, kijk je dadelijk tegen een grote witte en open koepel. Dat lijkt ons erg mooi."

De nieuwe ruiten in de koepel zijn niet van glas, maar van kunststof (polycarbonaat). ,,Het is stevig en isoleert goed", weet ze. Omdat het park dan toch dicht is, worden er honderd bungalows geschilderd.

Bron en hele artikel: ED