Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 21 juni 2020

Vakantie in eigen land stroomt snel vol

Wie nog een vakantie wil boeken in eigen land moeten haast maken. Campings en vakantieparken beginnen snel vol te lopen.

Bij de campings ging de vlag uit toen het kabinet aankondigde dat de sanitaire voorzieningen op 15 juni weer open mogen. Oorspronkelijk was dat 1 juli. Sindsdien staan bij veel campings de telefoons roodgloeiend, zegt Liane Jansen van Hiswa-Recron, de belangenorganisatie van bedrijven in de watersport- en recreatiesector.

Veel campings op populaire bestemmingen als de Veluwe en Zeeland zitten al vol deze zomer. ‘In andere regio’s is nog wel plaats, maar dan moet je beter zoeken. Plaats zat is er zeker niet.’

Ook veel boerencampings zitten in juli en augustus al vol. Voor het sanitair gelden nog wel de coronamaatregelen. Daarvoor zijn schotten en looproutes gemaakt. 

Grote toename
Bij de verhuurders van vakantiehuisjes is het beeld hetzelfde. Na een verloren voorseizoen komen de boekingen nu op gang. Veel mensen hebben de kat uit de boom gekeken. ‘Maar sinds half mei neemt het aantal reserveringen door Nederlanders enorm toe’, zegt Jeannette ten Kate van Landal Green Parks, dat 56 vakantieparken heeft in Nederland.

Vooral de meer afgelegen vakantieparken in de natuur zijn volgens haar populairder dan anders. ‘Daar zitten ook veel mensen die normaal een vakantie in het buitenland hadden geboekt.’ Bij de 117 vakantieparken van Roompot is nog wel plek, benadrukt woordvoerder Baptist van Outryve. ‘Maar we zijn druk bezig onze achterstand in te lopen.

Bron en hele artikel: Volkskrant


               Boek nu een verblijf bij Center Parcs               
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Roompot

 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenQuriosMolecaten of RCN