Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 20 juni 2020

Honden krijgen eigen strand bij Grote Rietplas in Emmen (maar poep moet wel worden opgeruimd)

Aan de oostzijde van de Grote Rietplas in Emmen komt een strand waar mensen het hele jaar door hun hond los kunnen laten lopen. Het strand wordt zo aangelegd dat de viervoeters makkelijk het water in kunnen.

Hiermee gaat een wens van veel hondenbezitters in vervulling. Het hondenstrand komt nabij het watersportstrand en het zogeheten Zweeds monument. De andere plek die hiervoor in beeld was, was de landtong naast het fietspad Boerweg. Dit is bij de straat Drieteenspecht, tussen de Grote en Kleine Rietplas.

Die locatie viel af na protest van buurtbewoners. ,,Zij gaven aan al langere tijd overlast te ervaren van onder meer ganzen en vissers’’, zegt Marianne Tiemens, woordvoerster van de gemeente. De plek die nu uitgekozen is, kan volgens Tiemens rekenen op instemming van de Werkgroep Hond en Grote Rietplas, die zich al lange tijd sterk maakt voor een hondenstrand.
Geen negatief effect op water bij zwemstranden
Vorig jaar legde de gemeente op eigen initiatief een hondenstrand aan nabij de kanobaan. De waterkant werd daar verlaagd, een half verhard pad onder handen genomen en het nabijgelegen parkeerterreintje kreeg een kleine opknapbeurt. Het eindresultaat was teleurstellend. Hondeneigenaren lieten de plek links liggen omdat het water daar te vies zou zijn.

Bron en hele artikel: DVHN


               Boek nu een verblijf bij Center Parcs               
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Roompot

 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenQuriosMolecaten of RCN