Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 26 november 2020

Verlies Center Parcs group afgelopen boekjaar: 171 miljoen

Het lopende bedrijfsverlies bedroeg € 171,5 miljoen (vs. bedrijfswinst van € 30,9 miljoen in 2018/2019), sterk beïnvloed door de impact van de Covid-19-crisis op de activiteiten van de Groep.

Toeristische onderdelen van de Groep:

  • Na een groeimomentum in de periode voorafgaand aan de eerste lockdown, met een huidige bedrijfswinst van 17% of + € 18 miljoen, boekte de Groep vervolgens een omzetdaling van € 388 miljoen over de rest van het jaar, wat resulteerde in een verlies van ongeveer € 203 miljoen op het huidige exploitatieniveau, rekening houdend met de gegenereerde besparingen (gedeeltelijke werkloosheidsregelingen, stopzetting van de huurbetalingen…).
  • De eerste besparingen die werden geboekt als onderdeel van het Change Up-plan, hielpen ook om de kosten van de implementatie van gezondheidsmaatregelen op de sites en op het hoofdkantoor te compenseren.
  • Het exploitatieverlies voor de toeristische activiteiten bedraagt daardoor € 155,3 miljoen versus een winst van € 29,6 miljoen in 2018/2019.
Vooruitzichten

  • Een tweede golf van de Covid-19-pandemie bracht verschillende Europese regeringen ertoe vanaf begin november nieuwe beperkende maatregelen te nemen. De Groep is daarom verplicht om al haar PV- en CP-sites in Frankrijk, Duitsland en België te sluiten voor een periode van minimaal vier weken vanaf 2 november 2020. Tot dusver blijven alleen de Center Parcs-domeinen in Nederland open, zij het dat met een gereduceerd aanbod (sluiting van bars en restaurants en een beperkt aantal mensen in de Aquamundo).
  • FY 2020/2021 zal worden beïnvloed door de tweede golf van de pandemie, maar het huidige kasniveau van de Groep is voldoende om deze nieuwe episode van de crisis te boven te komen.
  • De fundamenten van de Groep zouden het in staat moeten stellen om de komende maanden te herstellen om het traject van het Change Up-plan te herstellen, door te verwijzen naar de opmerkelijke prestaties van de zomerperiode 2020, met hoge activiteitsniveaus, soms hoger dan die van de zomerperiode 2019.
Bron en hele artikel: Business Wire


of kiest u liever voor Landal of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij Droomparken, Topparken, Molecaten of RCN