Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 2 januari 2017

50 jaar Center Parcs: het Begin met Sporthuis Centrum en De Lommerbergen

Dit jaar bestaat Center Parcs 50 jaar (1967),  maar de geschiedenis begin eigenlijk al eerder.

De geschiedenis van Center Parcs is niet alleen de geschiedenis van Center Parcs maar heeft ook betrekking op Pierre et Vacances (die Center Parcs in 2001 overneemt, Grandorado (overgenomen in 2002) en Sunparks (overgenomen in 2006) en vervolgensde voortzetting in de Groupe Pierre et Vacances Center Parcs (2011).

De geschiedenis van het bedrijf begint bij de Rotterdamse zakenman Piet Derksen (Petrus HenricusDerksen (Rotterdam, 15 februari 1913 – Westerhoven, 24 februari 1996, 83 jaar)).

Derksen groeide op in Rotterdam. Omdat zijn vader vond dat hij teveel met zijn neus in de boeken zat, dwong hij zijn zoon te gaan tennissen. Piet bleek niet zo geïnteresseerd in de sport, maar ontdekte wel de zakelijke kant van de sport.

In de jaren veertig kocht hij met leningen van familieleden een tennisbaan in Kralingen.

Behalve het verhuren van de baan richtte hij zich op het repareren van tennisattributen.

Piet Derksen opent zijn eerste vestiging van Sporthuis Centrum aan de Rotterdamse Lijnbaan. Dit eerste sportwarenhuis van Nederland is een ongekend succes. Binnen enkele jaren groeit Sporthuis Centrum uit tot een keten met 17 filialen.
In de jaren zestig kreeg de bevolking door de toegenomen welvaart steeds meer vrije tijd en begon de keten zich ook toe te leggen op de verkoop van kampeerartikelen. Om in zijn eigen productie te kunnen voorzien, kocht Derksen een tentenfabriek in Noord-Brabant.

In 1967 zet Piet Derksen een nieuwe trend. Als eigenaar van de succesvolle sportwarenhuisketen Sporthuis Centrum werd Derksen door zijn bank gevraagd om naar Limburg te komen.

Bij Reuver lag een stuk land dat niemand wilde kopen. Derksen keek uit over de heuvels, kreeg een lumineus idee en opende een jaar later zijn eerste bungalowpark: De Lommerbergen.