Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 25 juni 2017

We brengen mensen dichter bij de natuur

Van de 25 Center Parcs vakantieparken ontwierp Jean Henkens (60) uit Molenbeersel er achttien, de zeven andere hertekende hij.

‘Ik ben geboren voor mijn job. Ik kon amper stappen, toen ik in beemden met schepnetjes op zoek ging naar kikkers. Mijn fascinatie voor de natuur groeide met de jaren en nog steeds ontdek ik dingen die mijn bewondering telkens weer groter maken. Om je een voorbeeld te geven: iedere berkenboom kan in vier generaties voldoende zaden aanleveren om op elke vierkante meter van de aarde - inclusief de oceanen - een boom te laten ontkiemen. Is dat niet wonderlijk? Bij zoveel grootsheid past alleen maar menselijke nederigheid.’

Aan het woord is Jean Henkens, al sinds 1984 landschapsarchitect van Center Parcs. Verscheidene maanden per jaar reist hij door de jungle van Latijns-Amerika, Azië en Afrika om exotische planten voor de subtropische zwembaden van de parken te zoeken. Voor het transport naar Europa ontwikkelde hij een procedé om bomen in een comateuze toestand te brengen, zodat ze vier tot acht weken zonder licht, water en verzorging in een container kunnen overleven. Die zoektocht bracht hem al in netelige situaties.

‘In Ivoorkust werd ik na het drinken van geitenbloed tijdens een waanzinnig welkomstritueel zo ziek, dat ik tien dagen in een hut lag zonder het minste contact met het thuisfront. In Tanzania haalden ze me tijdens een tussenlanding uit een vliegtuig, vermoedelijk omdat ik werd verwisseld met een Amerikaan. Ik werd zeventien dagen gevangen gehouden in een vluchtelingenkamp, waar mensen stierven van de honger. Daar heb ik ervaren wat dorst is.’

Bron en hele artikel: Standaard