Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 23 juni 2017

Jack Schoepen: "Ik ben gebruikt door Sunparks"

“Ik voel me misbruikt. Sunparks had een dubbele agenda. Het was een smerige zet. Ik ben heel teleurgesteld.” Jack Schoepen is razend op Sunparks na het afspringen van de onderhandelingen over de bouw van het indoor pretpark Captain Jack op de parking van het Molse vakantiepark.

Na een hele tijd proberen krijgen we Jack Schoepen uiteindelijk dinsdagavond laat aan de lijn op zijn vakantiebestemming. Meer dan een half uur lang doet hij zijn verhaal.

“Ik vraag al 3 jaar een erfpacht op de gronden die bestemd zijn voor Captain Jack, zo’n 3,5ha. De gemeente Mol heeft een langdurige erfpachtovereenkomst met de Franse investeringsgroep Foncière des Murs voor 10ha gronden, die Sunparks van hen huurt. Mijn vraag was om die 3,5ha uit die erfpacht te halen zodat ik die kon aangaan. De gesprekken daarover liepen met Sunparks. In de Letter of Intent stond dat ik enkel met hen hierover mocht onderhandelen en daar heb ik mij altijd aan gehouden. Ik ben er herhaaldelijk op teruggekomen en lange tijd verzekerden ze mij dat het in orde zou komen. Tot een paar maanden geleden. Toen begon – volgens Sunparks tenminste – Foncière de Murs vragen te stellen: wie is die man, kunnen wij het businessplan inkijken, kan hij een ondertekende bankgarantie voorleggen, enz. Ze vroegen zelfs mijn visie voor de komende 15 jaar. Ik vraag me af waarom daar eerst jaren overheen zijn moeten gaan.”
....
“Ik voel mij gebruikt door Sunparks. In het PRUP zit ook de bouw van nieuwe chalets aan het water. Zonder mijn project zou de provincie nooit het PRUP hebben opgestart. Ik heb hiervoor de kar getrokken. En als ik nu hoor dat ze verder gaan op de ingeslagen weg, heb ik het vermoeden dat ze een dubbele agenda hadden. Dat ze een alternatief hebben voor de plaats waar Captain Jack moest komen.”

Bron en hele artikel: Made in kempen

of kiest u liever voor Landal of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij Droomparken, Topparken, Molecaten of RCN