Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 29 juni 2017

Kinderen helpen bedrijven de wereld te verbeteren

De kinderen die donderdagmiddag aanwezig zijn in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam hadden zich geen betere woordvoerder kunnen wensen dan Lars Westra. 'Ik wil bedrijven beter maken door er met de ogen van kinderen naar te kijken', zegt de tienjarige met blond haar en een rood overhemd. Hij zette er meteen zijn eigen bedrijfje voor op, Visie van Kinderen. Daarmee adviseert hij onder andere de Cliniclowns bij het maken van een virtuele wereld voor zieke kinderen.

Lars vond een bekende bondgenoot in prinses Laurentien van Oranje, die de Raad van Kinderen heeft geïnitieerd. Allebei willen ze dat bedrijven kinderen serieus nemen en luisteren naar hun ideeën voor het verbeteren van de wereld. 'Alleen, ik ben dan een zzp'er', zegt de tengere jongen met een intelligente gezichtsuitdrukking. Lars stuurde de prinses een mailtje, en werd uitgenodigd samen met actrice Nicolette van Dam de prijsuitreiking van de Raad van Kinderen te presenteren.
...
Center Parcs wint de top-award, voor de meest duurzame samenwerking met kinderen. De vakantiebeheerder dekt voortaan 's nachts de buitenzwembaden af, zodat er minder warmte en dus energie verloren gaat. Verzekeraar Interpolis krijgt een 'unexpected'-award, omdat ze kinderen en ouderen via internet in contact willen brengen. Via het digibord op school gaan ouderen met de lesstof helpen, en voelen ze zich zelf minder eenzaam.

Bron: FD