Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 18 mei 2020

Met z'n allen op vakantie in eigen land, gaat dat wel passen

Nu tal van populaire toeristische bestemmingen hun grenzen voorlopig gesloten houden voor toeristen, zoeken veel mensen naar een alternatief in eigen land. Wat doet dat met de capaciteit van campings, hotels en vakantieparken in Nederland? Kunnen we dat wel aan?
....
Meer binnenlandse reserveringen voor vakantiehuisjes en parken
Nederlandse parken zien sinds kort ook juist meer binnenlandse reserveringen binnenstromen. Landal GreenParks, Natuurhuisje en Campspace bevestigen meer boekingen van Nederlanders binnen te krijgen. Exacte aantallen worden er niet genoemd, maar bij Natuurhuisje gaat het om een verviervoudiging en bij het veel kleinere Campspace om een verdrievoudiging.

"Mensen worden gedwongen om een bestemming dicht bij huis te vinden", zegt Hugo van Donselaar, CEO van Campspace. "De verre reis naar Bali kan niet meer doorgaan, maar mensen hebben nog steeds de wens om unieke plaatsen te bezoeken. Lokaal toerisme neemt daardoor nu een onwijze vlucht."
....

               Boek nu een verblijf bij Center Parcs              
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Roompot
 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenQuriosMolecaten of RCN 


Hoge vraag naar vakanties kan de prijs flink opdrijven
Volgens Goof Lukken, docent toerisme en leisure van de Breda University of Applied Sciences, kunnen alle binnenlandse toeristen in theorie over de parken verspreid worden, als er maar strak gepland wordt. "Om iedereen over de zomervakantie te kunnen spreiden zou niemand langer dan een dag of veertien weg mogen gaan. Maar veel mensen, vooral vaste gasten op campings, staan er drie weken of langer."

Dat kan de prijs van een vakantie flink opjagen, vermoedt hij. "Er bestaan twee stromingen: campings die dezelfde prijs houden omdat ze loyaal naar hun klanten willen zijn, en grote concerns zoals Roompot of Center Parks die met een zogeheten yieldsysteem werken. Daarbij stijgen de prijzen zodra er meer online geboekt wordt, en de vraag dus stijgt." Lukken vermoedt dat die prijsstijging kan oplopen tot wel 40 procent.

Bron en hele artikel: Nu.nl


               Boek nu een verblijf bij Center Parcs              
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Roompot
 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenQuriosMolecaten of RCN