Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 10 oktober 2020

Vakantiehuis annuleren vanwege overschrijding groepsgrootte? Vergeet het maar!

Een geboekt vakantiehuis afzeggen omdat de groep volgens de nieuwste coronaregels te groot is? Vergeet het maar: vakantiegangers kunnen alleen maar hopen dat parken met de hand over hun hart strijken. ,,Het beste is om samen naar een oplossing te zoeken”, zegt juridisch dienstverlener Arag.

Op vakantieparken is het momenteel topdrukte. 

Vooral aan de telefoon is het druk door het grote aantal annuleringen van Duitsers en Belgen die vanwege code rood niet naar Nederland komen. Maar ook Nederlanders die hun boeking voor de herfstvakantie willen afzeggen, hangen aan de telefoon. Maar een stuk minder, zo blijkt uit een rondgang langs parken.

Reden voor de telefoontjes van Nederlanders is het dringende advies van premier Rutte om met maximaal drie personen - die geen deel uitmaken van je huishouden - in één woning te verblijven. Mensen die met hun familie of met een grote vriendenclub even weg wilden deze herfstvakantie hebben daardoor een probleem.

De parken zeggen in een reactie coulant om te gaan met die gasten, maar geld terugstorten blijkt er zelden in te zitten en in sommige gevallen komen er extra kosten om de hoek kijken. ,,We bieden de meeste gasten die willen annuleren een passende oplossing”, laat woordvoerder Marthijn Tabak van Center Parcs weten.

Lastig verhaal 

Ook bij Landal blijkt annulering en teruggave van geld een lastig verhaal. Volgens woordvoerster Jeannette ten Kate-Winter is het advies van een maximale groepsgrootte geen gegronde reden. Klanten kunnen wel annuleren, maar daar zijn dan wel kosten aan verbonden. En die kosten kunnen aardig oplopen: voor aankomst betaalt men bij annulering 30 procent van de totale reissom en bij annulering vanaf de 28ste dag voor aankomst zelfs 100 procent.

Bron en hele artikel: ADBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: