Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 8 oktober 2020

Zó verduurzaamt CenterParcs de vakantiehuizen

Bij cottage-vernieuwingen staat je vakantiecomfort uiteraard voorop, maar voor ons betekent het ook ‘groen’ denken. Anders hebben we over een paar jaar geen mooie natuur meer, waarin nu al die heerlijke cottages staan. Hoe verduurzamen wij een cottage? Dat lees je hier!

Een cottage verduurzamen doe je zó:

  1. Voor een schone vaat en een fris interieur, gebruiken we schoonmaakmiddelen met een eco-label. Dat is dus dubbelschoon.
  2. Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in je woonkamer automatisch omlaag gaat als er niemand ‘thuis’ is.
  3. Alle gloeilampen in alle cottages worden vervangen door LED lampen. Het zijn er nogal wat, dus we zijn er nog even mee bezig.
  4. In elke cottage en elke hotelkamer vind je een waterbesparende douchekop. Merk je niets van: het blijft net zo lekker douchen.
  5. De meeste toiletten hebben een dubbele spoelknop, zodat je niet onnodig veel water weg laat stromen.
  6. Boek je een VIP cottage? Dan zit er in je gratis verzorgingspakket zeep en shampoo met een eco-label.
  7. WC-papier, papieren handdoeken en tissues zijn allemaal gebleekt zonder chloor. Heel eco.
  8. Lakens en handdoeken verschonen we pas aan het einde van je verblijf. Tenzij je het uitdrukkelijk eerder wilt. Dat scheelt een hoop onnodige was.
  9. Vanaf de zomer van 2020 hebben alle lakens in onze Nederlandse en Belgische cottages het GRS eco-label. Dat betekent dat ze van 100% gerecycled katoen gemaakt zijn.
  10. Wanneer we je cottage schoonmaken, doen we dat zoveel mogelijk met microvezeldoeken en afgemeten hoeveelheden water. Geen verspilling, wel schoon.


of kiest u liever voor Landal of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij Droomparken, Topparken, Molecaten of RCN