vrijdag 13 maart 2020

Corona virus en het effect op uw Center Parcs vakantie

Situatie voor komend weekend – aankomst vrijdag 13 maart 2020: (Bron: Center Parcs)

Nederlandse parken
Onze Nederlandse vakantieparken blijven geopend en onze gasten kunnen gewoon genieten van hun geboekte vakantie. Op basis van de laatste ontwikkelingen en het nieuws, neemt Center Parcs de volgende maatregelen op de Nederlandse parken:
  • Het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo blijft geopend voor onze gasten, waarbij we ervoor zorgen dat er maximaal 100 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. De openingstijden van de Aqua Mundo zullen worden verruimd.
    We werken hierbij met een tijdslot van anderhalf uur. Gasten kunnen op het park reserveren voor een specifiek tijdslot.
  • De Market Dome blijft geopend voor onze gasten, waarbij we ervoor zorgen dat er maximaal 100 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in een bepaalde outlet, bijvoorbeeld een restaurant, winkel of speelparadijs.
  • We besteden extra aandacht aan schoonmaak en de hygiëneregels. 
Voor de Belgische, Franse en Duitse parken gelden bovenstaande 3 punten niet.

Center Parcs houdt de situatie omtrent het coronavirus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten (in alle landen) nauwlettend in de gaten. Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers onze absolute prioriteit heeft. Al onze parken blijven open onder de reeds opgestelde strikte gezondheidsnormen.

Welke maatregelen heeft Center Parcs in acht genomen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus?

Center Parcs volgt de aanbevelingen van de aangewezen gezondheidsinstanties en de ontwikkeling van het coronavirus op de voet. Indien de situatie dit vereist, zullen wij onze procedures waar nodig aanpassen en aanscherpen. In al onze parken hanteren we strikte gezondheidsnormen in overeenstemming met de geldende voorschriften. We informeren en moedigen onze gasten aan om de gebruikelijke instructies die van toepassing zijn in acht te nemen: regelmatig de handen wassen, in de elleboog hoesten en wegwerptissues gebruiken.

Kan het coronavirus door water worden overgedragen?
Volgens het Ministerie van Volksgezondheid is tot dusverre geen verontreiniging via water geconstateerd. We passen strikte gezondheidsnormen toe in overeenstemming met de geldende voorschriften, uiteraard geldt dit ook voor onze subtropische zwemparadijzen.

Wat gebeurt er als het coronavirus in een park wordt geconstateerd?
Als een geval wordt geïdentificeerd worden de medische en gezondheidsinstanties onmiddellijk op de hoogte gebracht. Procedures voor infectieziekten worden dan onmiddellijk ingezet.

Neem voor meer informatie contact op met het Customer Contact Center op 010 798 0980 (gebruikelijke belkosten).

Bron: Center Parcs