Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


dinsdag 3 maart 2020

Jonge kunstenares krijgt de ruimte op Daler vakantiepark

De kunstacademie, dat lijkt de 18-jarige Maureen Piek uit Coevorden wel wat. Wat ze al kan, mocht ze laten zien in een muurschildering op vakantiepark De Huttenheugte in Dalen. „Tof dat ik deze kans kreeg!”

Thuis schildert of tekent ze doorgaans realistische portretten. Maar voor de kale muur op Center Parcs de Huttenheugte, waar ze met haar vriendengroep geregeld langsloopt, had ze ineens een heel ander idee. De creatieve Maureen begon een klein jaar geleden serieus met schetsen.

Het was operations manager Bennie van ‘t Zand van De Huttenheugte die snel enthousiast raakte over haar plan. De omvangrijke muur kon wel een kleurtje gebruiken en zo geschiedde. ,,Ik liet het ontwerp zien en mocht direct aan de slag!”

Maureen Piek maakte van de kale muur van het verbouwde Cycle Center een kunstwerk in cartoonstijl. Het is iets meer dan 66 vierkante meter groot. Het resultaat is een kleurrijke muurschildering op een zichtlocatie van De Huttenheugte. Duizenden vakantiegangers zien het kunstwerk als zij op weg zijn naar bijvoorbeeld het centraal gelegen zwembad. ,,Het schilderen startte eind mei en eind november vorig jaar was het kunstwerk klaar”, vertelt de Coevordense.

Bron en hele artikel en foto kunstwerk: DVHN