woensdag 25 maart 2020

Weg snelle groei toerisme in Oost-Nederland: Duitsers en Belgen blijven (noodgedwongen) massaal thuis

De stroom toeristen in Oost-Nederland groeide de afgelopen jaren in sneltreinvaart, maar is door de coronacrisis abrupt opgedroogd. Talloze faillissementen dreigen. Toeristische bedrijven in deze regio vragen in een brandbrief aan het kabinet om extra steun. ,,Het regent annuleringen en je proeft de paniek bij ondernemers.

Hij wordt continu gebeld en aan het opschonen van zijn mailbox komt maar geen einde. Voor Ivo Gelsing, regiomanager in Gelderland van belangenclub voor recreatieondernemers Recron, zijn het drukke tijden. ,,Ik proef paniek bij veel ondernemers. Het regent annuleringen en er komen geen nieuwe boekingen bij. En dat terwijl de start van het toeristenseizoen voor de deur staat. Dit is een doemscenario. Bedrijven komen snel in geldproblemen.”

Nu het coronavirus rondwaart door Nederland worden ondernemers in de toerismesector keihard met hun neus op de feiten gedrukt: toeristen blijven massaal weg. Ook sluiten parken noodgedwongen de poorten, zoals Center Parcs in Zeewolde. Een enorme domper, want Oost-Nederland was de afgelopen jaren als toeristische bestemming juist enorm in opmars.

Bron en hele artikel: De Stentor