maandag 23 maart 2020

Port Zélande is spookstad: ‘De flamingo's lopen nu over de bowlingbaan’

Rond deze tijd van het jaar poetsen caravanbezitters hun zomerverblijf op en doen vakantieparkbeheerders de laatste klusjes voordat de gasten komen. Maar nu is het helemaal niet zeker of het vakantieseizoen nog wel begint.

Port Zélande is een spookstadje. Maandagmiddag om 12.00 uur ging het vakantiepark in allerijl dicht. ,,We hadden drie mensen niet kunnen waarschuwen”, vertelt Iwan Koole. ,,Die stonden bij de receptie. Het enige wat ze konden doen is nog even plassen. En toen moesten ze terug naar huis.”

Afgelopen weekeinde draaide het park nog dapper door, met extra regels voor gebruik van het restaurant en het zwembad. Maar na het horecaverbod van zondagavond ging de stekker eruit. ,,Wij zijn toch een ander soort vakantiepark. Mensen komen echt bij ons voor de horeca en het zwembad.” Normaal zijn heel veel huisjes rond deze tijd van het jaar bezet. ,,Wij horen tot de beste Center Parcs, wat bezettingsgraad betreft. Mensen komen hier het hele jaar, vooral omdat het strand zo dichtbij is.”

Het zwembad is nog gevuld. Het kost een week om dat weer te vullen en een week om weer lekker op te warmen. Als de crisis drie weken duurt, is het dus handiger om het maar even zo te laten. Maar de bubbels zijn allemaal uit, net als de waterglijbaan. De flamingo's die in de vijver in de Market Dome wonen, staan vandaag volop in het zicht. Ze gluren nieuwsgierig om zich heen. ,,Normaal staan ze een beetje in een hoekje, vanwege de drukte. Nu lopen ze gewoon rond. Ze liepen zelfs een rondje over de bowlingbaan”, lacht Koole.

Bron en hele artikel: AD