Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


donderdag 19 maart 2020

Jean Henkens (64), de bioloog van Center Parcs, is nog niet toe aan pensioen: “Ik heb mijn ziel in dit bedrijf gestoken”

Al veertig jaar werkt Jean Henkens (64) uit Molenbeersel dag in dag uit voor de vakantieparken van Center Parcs. De bioloog tekent de terreinen van nieuwe parken uit, stuurt de groendienst aan en denkt na over nieuwigheden voor de parken. “Ik heb mijn ziel in dit bedrijf gestoken”, geeft hij aan. “Elke dag ben ik bezig met het evenwicht tussen mens en natuur te verbeteren.”
Jean studeerde ruim veertig jaar geleden af als bioloog en landschapsarchitect. “In die stiel was er toen geen werk te vinden. Na wat zoeken kwam ik uiteindelijk terecht op de groendienst van het toenmalige Sporthuis Centrum. De bedoeling was om daar enkele maanden te blijven, tot ik iets beters zou vinden.”

Al snel kwam Jean in contact met de oprichter van het toenmalig Sporthuis Centrum, dat later zou uitgroeien tot Center Parcs, Piet Derksen. “Ik zag dat er kansen lagen in het park. In de winter kwamen er toen amper mensen, dus stelde ik voor om in de parken een exotisch landschap te creëren. Zo zouden klanten er ook in de koude maanden ontspanning vinden. Ik geloofde echt dat we een half miljoen klanten konden aantrekken. Daarover heb ik tientallen discussies met Piet gevoerd. Ik werd wel honderd keer ontslagen, maar telkens weer aangenomen door zijn vrouw”, glimlacht hij.

Zelfstandig De Vossemeren uitgetekend
Sporthuis Centrum werd Center Parcs en Derksen overleed op 83-jarige leeftijd. Jean is er nog steeds: “In 1987 mocht ik met De Vossemeren voor het eerst een park volledig zelfstandig, met als ‘start’ een wit papier, invullen. Dat is misschien wel de creatie waar ik het meest fier op ben”, blikt hij terug.

Vandaag bestaat de job van Jean uit drie gelijke delen. “Ten eerste teken ik de nieuwe parken in Europa uit. Het is aan mij om te bepalen waar het centrumgebouw komt en hoe deze architecturaal in het landschap past. We hebben inmiddels een dertigtal parken van Noord-Duitsland tot aan de Pyreneeën. Ik moet dus best wel wat kilometers maken voor de verkenningen.”

Bron en hele artikel: HLN