dinsdag 10 maart 2020

Kakkerlakkenplaag in De Vossemeren?

Kakkerlakkenplaag in De Vossemeren? “Wij zetten de kevers uit voor het onderhoud”

Op sociale media gingen deze week berichten rond over een kakkerlakkenplaag in De Vossemeren in Lommel. Navraag bij het park leert ons dat het gaat om vier verschillende keversoorten die door het park zélf worden uitgezet. “Deze kevers storten zich onder meer op luizen en rottend hout en zijn nodig om de biotoop op natuurlijke wijze in stand te houden”, aldus huisbioloog Jean Henkens.

Een klant zag de beestjes aan zijn tafel en in zijn locker van het zwembad opduiken en deed zijn beklag. Hij gaf De Vossemeren één ster en was hard voor het park in een recensie: “Onze kleding hing vol met sporen van de kleine beestjes en hun verschijning was echt niet aangenaam. Vervelend als je juist eens een weekje ontspanning wil.”

Huisbioloog Henkens is inmiddels al veertig jaar bij Center Parcs aan de slag en betreurt de gebeurtenissen. “Er zijn 270 soorten kakkerlakken en deze kevers zijn onderdeel van de familie. Dat zie je onder meer aan de antennes die gelijkaardig zijn. Toch mag je deze keversoorten niet vergelijken met de Duitse kakkerlak. Dat is de meest voorkomende kakkerlak in ons land die afkomt op vetresten. Zijn aanwezigheid zou slecht nieuws zijn voor ons park.”

Bron en hele artikel: HLN