Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 27 januari 2021

Centrumgebouw Center Parcs Terhills ontworpen volgens de 3 P’s

Zeelenberg Architectuur en landschapsarchitect Jean Henkens (CenterParcs) zijn het ontwerpteam verantwoordelijk voor het conceptdesign van de 250 waterfrontvilla’s en de countryclub, de aquagarden, de welcomelodge en de kidsfarm.

Jan-Paul Bron (Zeelenberg Architectuur) “In een relatief korte tijd van vier maanden is het concept tot stand gekomen. Getracht is om de unieke potenties van de voormalige Minesite aan te boren met het doel een bijzondere bestemming te creëren die aansluit bij de vakantiedromen van mensen. Cruciaal is de kwaliteitsbeleving van de natuur en niet het realiseren van beeldbepalende architectuur”.

Jan-Paul Bron legt uit dat bij het ontwerp is uitgegaan van de projectfilosofie van de 3 P’s: People, Planet en Prosperity. “We wilden aansluiten bij de vakantiedromen van volwassenen en kinderen. Daarbij hebben we ernaar gestreefd om ruimte te creëren voor de inheemse natuur, de toepassing van circulaire bouwmaterialen (houtskeletbouw) en het gebruik van vernieuwbare energie (all-electric-plan-inclusief batterijenpark). De laatste P staat voor voorspoed die het project voor de regio moet brengen. Naast de gewenste nieuwe werkgelegenheid (van mijnbouw naar toerisme & hospitality) is getracht het plan zo openbaar mogelijk te ontwerpen, zodat ook de lokale bevolking kan genieten van het plan”.  

Bron en hele artikel: Pretwerk


Voorjaarsvakantie, Meivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Zomervakantieof verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN