Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zaterdag 23 januari 2021

Zoover ziet ook in 2021 meeste vakantiegangers voor Nederland kiezen


Net als in 2020 is ruim een derde van de vakantiegangers in 2021 op zoek naar bestemmingen in Nederland, met name in Limburg, Overijssel, Gelderland en Zeeland, al durven sommige weer over de grens te kijken.

..

Dat blijkt uit eerste Zoover Vakantiemonitor van review- en boekingssite Zoover, waarin miljoenen views en het zoekgedrag van honderdduizenden bezoekers worden geanalyseerd. Met meer dan 30 miljoen jaarlijkse bezoeken, ruim 3,8 miljoen reviews en meer dan 15.000 vakanties is Zoover een van de grootste vakantiesites van Nederland. Uit de kwartaalanalyse blijkt ook dat Nederlanders goed letten op de coronamaatregelen en de veiligheid op hun vakantiebestemming. In ruim een op de vijf reviews die sinds maart vorig jaar zijn geschreven op Zoover komen termen als corona, Covid-19, anderhalve meter of coronamaatregelen voor.

Hoewel de Vakantiebeurs is uitgesteld en de corona-lockdown is verlengd, ziet Zoover dat veel Nederlanders zich in de eerste weken van het nieuwe jaar oriënteren op hun voorjaars-, mei- en zomervakantie. ,,Mensen zijn nog voorzichtig, maar hebben wel de behoefte om dit jaar op vakantie te gaan”, zegt directeur Judith Eyck van Zoover.

De site ziet daarbij grote verschillen ten opzichte van de tijd voor corona. In 2019 zochten de meeste Nederlanders naar Frankrijk als vakantiebestemming, net als de jaren daarvoor. Vorig jaar raakte het land die koppositie kwijt en ook dit jaar staat een vakantie in Nederland bovenaan. Zocht in 2019 nog 18 procent van de mensen naar een vakantie in eigen land, vorig jaar was dat 35% en dit jaar bijna 34%.

Bron en hele artikel: Pretwerk


Voorjaarsvakantie, Meivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Zomervakantie



of verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN