Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


zondag 17 januari 2021

We boeken ons vakantiehuisje nu vooral last minute: 2020 geen topjaar

Afgelopen zomer was er een run op vakantiehuisjes. Vakantieparken zaten vol en ook de verhuur van losse huisjes liep als een trein. Dit jaar boeken we vooral last minute. Voor de meivakantie en zomer is er nog genoeg keuze.

De boekingen die nu gedaan worden zijn vaak voor de korte termijn. Veel last minutes dus. "Mensen zijn nog heel afwachtend als het om de zomer- en meivakantie gaat", zegt Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland.

Center Parcs wil die aarzelende gasten over de drempel helpen door in te zetten op flexibiliteit. "Zo willen we de zorgen wegnemen. Mensen kunnen kosteloos omboeken naar een andere datum of zelfs een andere locatie."

Persconferenties bepalend voor boekingsgedrag

Zo hoopt Center Parcs te kunnen meebewegen met de aanpassingen in de coronamaatregelen, want die zijn heel bepalend in het boekingsgedrag. Ook bij Landal Greenparks merken ze dat. "Het effect van de persconferenties was enorm. Als er iets versoepeld werd, begon bij ons meteen de telefoon te rinkelen", vertelt woordvoerder Jeannette ten Kate-Winter.

Vorig jaar vierden we massaal vakantie in eigen land. Spontaan een huisje boeken zat er vorige zomer niet in, want alles zat vol. De zomer van 2020 was voor Center Parcs zelfs wat beter dan die van het jaar ervoor. "Het was heel druk en het hoogseizoen liep wat langer door. In september zaten we ook nog goed vol", vertelt Giethoorn.

2020 was geen topjaar

Maar dat wil niet zeggen dat 2020 een goed jaar was. "Half maart hebben we besloten vanwege corona twee maanden dicht te gaan. Die maanden ben je dan kwijt en ook tijdens de tweede lockdown willen veel mensen omboeken."

Dat omboeken heeft voor een groot deel te maken met de verplichte sluiting van de faciliteiten. "Gasten boeken voor de complete Center Parcs beleving, inclusief zwembaden en indoorspeelparken. Nu die dicht zijn, kiezen veel van hen toch liever voor een andere datum."

Bron en hele artikel: RTL
Voorjaarsvakantie, Meivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Zomervakantieof verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN