woensdag 20 januari 2021

Pierre & Vacances Center Parcs: verrassing, een nieuwe rechterhand voor Gérard Brémond


Franck Gervais, voormalig hoofd Europa bij Accor, is benoemd tot CEO van de Pierre & Vacances Center Parcs-groep, de nummer één in Europa in vrijetijdsresidenties, ter vervanging van Yann Caillère. Terwijl het transformatieplan van deze interim-manager wordt geïmplementeerd, wil de president en oprichter van de groep, Gérard Brémond, zijn management op lange termijn verzekeren met een jonge baas, een fijne kenner van digitale technologie.

Boze tongen zouden in de verleiding kunnen komen om te zeggen dat Gérard Brémond, de oprichter en voorzitter van Groupe Pierre & Vacances Center Parcs, moeite heeft om zijn nummer twee te behouden, met de benoeming van de zesde in iets minder dan vijftien jaar. Terwijl de Covid-19 het toerisme ernstig blijft schaden, kondigt de Europese leider in vrijetijdsresidenties aan dat vanaf aanstaande donderdag zijn gedelegeerd bestuurder, Yann Caillère, in functie sinds begin september 2019 door Franck Gervais, wordt vervangen. onlangs ex-Europese baas van Accor.

Missie

Yann Caillère was de zoon van Gérard Brémond, Olivier, gedelegeerd bestuurder gedurende een jaar opgevolgd . Deze "oude rot" (67 jaar) van de hotel- en toeristenindustrie was door de president en oprichter opgeroepen om de transformatie van het bedrijf te versnellen, dat sinds het boekjaar 2011-2012 (eind september) verliezen lijdt. Degene die onder meer CEO van Accor was, lanceerde begin 2020 het “Change Up” -plan dat voorziet in een terugkeer naar winstgevendheid vanaf 2021. De gezondheidscrisis dwong hem deze doelstelling met een jaar uit te stellen, de groep met een recordtekort voor boekjaar 2019-2020 van 336,2 miljoen euro voor een omzet van ongeveer 1,3 miljard (-22%).

Ondanks een ongunstige context werd dit plan grotendeels in volle vaart uitgevoerd. De reorganisatie van het bedrijf is afgerond en beoogt de merken meer autonomie te geven om aan reactievermogen te winnen en tegelijkertijd besparingen te genereren. Het ontwikkelingsprogramma richt zich opnieuw op de bergen met een high-end of "lifestyle" -benadering, evenals op bepaalde projecten voor Center Parcs. Het volgt zijn koers. 'De timing is er. Het plan van Yann Caillère wordt voor 90% uitgevoerd ”, benadrukt Gérard Brémond, die“ het geleverde werk ”prijst.

Bron en hele artikel: Les Echos


Voorjaarsvakantie, Meivakantie, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Zomervakantieof verblijft u liever op een park van  Landal of Roompot

Even weg op een park van DroomparkenTopparkenEuroParcs of RCN