Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 30 december 2015

De burgemeester van De Kempervennen: Inge Zwaagman

www.centerparcs.nl/2016deals de deals van 2016
Center Parcs De Kempervennen én de omgeving hebben baat bij samenwerking, vindt parkmanager Inge Zwaagman.
De burgemeester van De Kempervennen: Inge Zwaagman

Als het aan general manager Inge Zwaagman van De Kempervennen in Westerhoven ligt, komt er snel een bord buiten de poort te staan dat de richting naar Valkenswaard en Bergeijk aangeeft. "We hebben 850.000 overnachtingen per jaar", vertelt ze in het Eindhovens Dagblad. "Dan is het raar dat we de bezoekers niet wijzen op de dorpen naast de deur."

Dorp tussen dorpen
De Kempervennen is eigenlijk een dorp op zich tussen de andere dorpen. Zwaagman zou je met enige fantasie de burgemeester daarvan kunnen noemen. Sinds april 2014 zwaait zij de scepter over het recreatiepark. Dat De Kempervennen wijst op mogelijkheden buiten het park, ligt niet voor de hand. In het verleden had het het imago dat bezoekers geacht werden hun tijd zoveel mogelijk op het park door te brengen. Dat leverde meer inkomsten op. Dat imago heeft het park nog steeds, maar die tijd is toch echt voorbij, benadrukt Zwaagman. "Wij hebben er vooral baat bij dat gasten het hier zo naar de zin hebben dat ze voor een tweede of derde keer terugkomen. Daar hoort een leuke omgeving zeker ook bij. Wij willen geen geïsoleerd eiland zijn."

Ze geeft als voorbeeld de Engelse doelgroep. Die vormen de nummer vier na de Nederlanders, Belgen en Duitsers. Maar het zijn gasten die in aantal snel toenemen. "Ze zijn heel erg actief. Ze doen graag mee op het park, maar ook graag daarbuiten. De verbinding met Eindhoven Airport is ideaal. En ze zijn erg trouw. Als ze het naar de zin hebben, komen ze terug. Bovendien is Nederland goedkoper voor ze." Ze kent een Engels gezin dat de eerste keer met tien man kwam. Die club is intussen uitgegroeid tot een gezelschap van zestig man. Ook kwam een complete Engelse solexclub langs. Of ze een nachtje op het park konden overnachten? Ja dus. Want dan volgt het bruggetje naar een andere manier van werken op het park. De midweek en het weekendje uit zijn populair, maar De Kempervennen biedt nu ook de mogelijkheid van minimaal twee overnachtingen buiten de standaard aankomstdata.

Bron en hele artikel: De ondernemer