Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


vrijdag 30 december 2016

Start-up verkleint energiefactuur van Brantano en Sunparks

Het Belgische nanoGrid haalde 600.000 euro vers kapitaal op. Het bedrijf knipt via gesofisticeerde technologie in de energiefactuur van bijvoorbeeld McDonald’s, Brantano en SunParks.


NanoGrid haalde zopas 600.000 euro vers kapitaal op bij twee business angels. ‘We zijn sterk aan het groeien’, zegt oprichter Joost De Smedt. Het bedrijf bestaat pas sinds 2012 maar kon al snel na de opstart uitpakken met een groot contract in India voor het energiebeheer in een paar honderd vestigingen van McDonald’s. Daarmee nam het een vliegende start, maar intussen ligt de focus vooral op de Belgische markt. ‘Laat ons hier eerst nog wat rijpen’, klinkt het.
...
Voor Armonea bijvoorbeeld, dat in zijn 80 woonzorgcentra het systeem heeft geïnstalleerd. Of voor het vakantiedomein Sunparks in De Haan, dat zijn zwembad, sauna, cafetaria, bungalows, enzovoort laat aansturen door de ploeg van nanoGrid.
De Smedt ziet nog veel potentieel bij de overheid, meer specifiek in scholen. ‘Je wil niet weten hoeveel energie daar verspild wordt. Het is huilen met de pet op.’

Bron en hele artikel: Tijd

of kiest u liever voor Landal of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij Droomparken, Topparken, Molecaten of RCN