Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 26 december 2016

‘Verbind Grote Rietplas met de Veenvaart’

Een jachthaven in de Grote Rietplas en een 5 kilometer lange vaarverbinding die deze plas in verbinding stelt met de Veenvaart tussen Erica en Ter Apel.

Fractievoorzitter Harry Leutscher van LEF! gooide het balletje afgelopen week nog maar eens op tijdens een commissievergadering waar ook de Emmer vrijetijdseconomie ter sprake kwam.

Volgens de LEF!-voorman betreft het een westelijke doorsteek tussen de Bladderswijk en de Grote Rietplas, ter hoogte van de ingang van het Koning Willem-Alexanderkanaal bij Oranjedorp. Graafwerk is noodzakelijk om deze vaarweg aan te leggen, die zich volgens de plannen een weg baant tussen de wijken Parc Sandur en de Rietlanden.

Jachthaven
In dit gebied bevinden zich vele slootjes en kanalen. Mogelijk kan dat spoor bij een eventuele aanleg min of meer worden gevolgd. Het enige obstakel dat zich op de weg van het traject bevindt, is de Ericasestraat. Daar moet nog een creatieve oplossing voor worden bedacht. Tweede deel van het plan is de aanleg van een grote jachthaven in de Grote Rietplas. Over de locatie hebben Leutscher en de zijnen ook al enkele ingevingen.

Bron en hele artikel: emmen nu