Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen

woensdag 7 december 2016

Center Parcs en Klaas Hummel verkopen vakantiepark Port Zélande

De Pierre & Vacances Center Parcs Group (PVCP) en Lapidus Holding, een bedrijf van vastgoedondernemer Klaas Hummel, hebben in iets meer dan een jaar tijd de 564 vakantiewoningen van Center Parcs Port Zélande verkocht.

Bron: property

Vakantiewoningen Port Zélande hebben nieuwe eigenaren

De laatste vakantiewoningen in Center Parcs Port Zélande zijn verkocht. De vorig jaar in maart aangekondigde verkoop van 564 cottages is dus voorspoedig verlopen. Franse assetmanager Atream neemt met een consortium, een vereniging van samenwerkende ondernemingen, waardoor schaalvoordelen kunnen worden gerealiseerd, de laatste cottages en de centrale voorzieningen over voor 78 miljoen euro. De totale opbrengst komt daarmee op meer dan 120 miljoen euro.

Het vastgoed op de Center Parcs vakantieparken was sinds de eeuwwisseling voornamelijk in handen van grote vastgoedbeleggers. In ruil hiervoor ontvingen zij rendementen van zeven procent per jaar. Deze kosten zaten verdere investeringen in de parken in de weg, aldus Center Parcs CEO Mark Wegmann. Daarom is er met een aantal beleggers afgesproken dat de vakantiewoningen verkocht zullen worden aan particulieren, waar een lager rendement aan zal worden uitgekeerd.

Een van deze grote vastgoedbeleggers is Klaas Hummel. Al het vastgoed in het Zeeuwse vakantiepark Port Zélande was ondergebracht in Port Zélande BV, vallend onder zijn vastgoedonderneming Lapidus Holding. Met de verkoop van de vakantiewoningen op het park komt er voldoende geld vrij om de woningen in het park te renoveren. Zo kunnen zij weer voldoen aan de eisen van de huidige markt.

Bron en hele artikel: nieuws.nl