Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


maandag 12 december 2016

Frans/Belgische beleggers investeren 78 miljoen in Nederlands vakantiepark

In maart 2015 gingen alle 564 vakantiecottages van Center Parcs Port Zélande in verkoop. Exploitant Pierre & Vacances Center Parcs Group en vastgoedeigenaar Klaas Hummel hadden hierover overeenstemming bereikt. Particulieren konden voor gemiddeld 160.000 euro een cottage kopen.

Uiteindelijk werden 234 vakantiebungelows door particulieren aangeschaft, de resterende 330 zijn nu overgenomen door een consortium van buitenlandse institutionele beleggers. Daarmee is het park zeer snel uitverkocht, met gemiddeld tien woningen per week.

Rendement

Zowel de cottages als de centrale voorzieningen van het vakantiepark waren in handen van Klaas Hummel, eigenaar en oprichter van vastgoedonderneming Lapidus Holding. Naast Port Zélande bezit Hummel ook nog vastgoed op andere Center Parcs parken in binnen- en buitenland. Door het vastgoed te verkopen komt er geld vrij voor renovaties van het park. De kopers van de cottages moeten de vakantiewoningen overigens nog gewoon door Center Parcs laten verhuren, in ruil hiervoor krijgen ze vijftien jaar lang gegarandeerd 5 procent rente per jaar over de verhuurinkomsten. Dit is minder dan de 7 procent die Center Parcs aan de vorige eigenaar uitkeerde, zodat ook zo geld wordt vrijgemaakt.

De 330 cottages die nog niet waren verkocht aan particulieren en de centrale voorzieningen zijn nu aangekocht door een consortium onder leiding van de Franse assetmanager Atream. Dit consortium bestaat verder uit de Franse verzekeringsmaatschappij Maif, de Franse bank Caisse-d’Eparne, de Belgische beursgenoteerde vastgoedmaatschappij Home Invest en een family office. Samen betaalden zij 78 miljoen euro voor het vastgoed. Daarmee is het vastgoed op het park voor in totaal meer dan 120 miljoen euro verkocht.

Bron en hele artikel: De daagselijke standaard