Center Parcs Bungalowparken: Nieuws, Acties, Aanbiedingen en kortingen


woensdag 14 december 2016

Center Parcs en nieuw vakantiepark Terhills

Unieke samenwerking voor 250 high-end cottages in België

Center Parcs en LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, maken vandaag bekend dat ze een akkoord hebben bereikt voor de ontwikkeling en exploitatie van een nieuw vakantiepark op het Belgische Terhills, genaamd Terhills National Park Resort. Het wordt een luxueus vakantiepark van 250 high-end cottages. Center Parcs zal -voor de eerste keer- uitsluitend een adviserende rol hebben tijdens het opzetten van het project. Daarnaast zal de vakantieparkexpert de operationele uitbating voor zijn rekening nemen. LRM zet zich in voor het vinden van geschikte (financiële) partners en de verkoop van (50) cottages aan particuliere investeerders.  Het vakantiepark zal medio juni 2019 operationeel zijn.

Center Parcs deelt voor het eerst ervaring en kennis in België
"We zijn erg enthousiast dat we deel mogen uitmaken van dit schitterende project dat de regio in Belgisch Limburg nog beter op de kaart zal zetten. Het is bovendien de eerste keer dat Center Parcs in België haar ervaring inbrengt in het bouwen en het beheren van dit soort vrijetijdswoningen," zegt Paul Renders, managing director van Center Parcs Belgium.

Center Parcs heeft, als Europese leider in korte verblijf en dichtbij vakanties, een belangrijke ervaring opgebouwd in de ontwikkeling en exploitatie van vakantieparken. "Pierre & Vacances Center Parcs kwam met een sterk en vernieuwend concept dat bovendien complementair is aan en versterkend voor het bestaande aanbod in onze regio," verklaart Stijn Bijnens, CEO van LRM.

Center Parcs zal het nodige advies geven met betrekking tot het ontwikkelen en opzetten van Terhills National Park ResortCenter Parcs zal de Sales & Marketingactiviteiten én de operationele uitbating van 200 cottages met centrale faciliteiten op zich nemen. De overige 50 cottages worden via LRM op de markt gebracht voor verkoop als vakantiewoning. De centrale faciliteiten zijn een Aqua Mundo alike pool, een Country Club met een Restaurant & Grand Café, een Receptie/Welcome Desk, een superette met boulangerie, entertainment en diverse outdoor activiteiten. 

Luxe en natuur op Terhills
Het nieuwe vakantiepark krijgt cottages met een hoogwaardige en uitgebreide service. Trouw aan haar DNA, zal Center Parcs ook nadrukkelijk aandacht geven aan het groene en ecologische aspect, niet in het minst omwille van de ligging aan de toegangspoort van het 6000 ha grote Nationaal Park Hoge Kempen. Terhills National Park Resort vergt een investering van circa 75 miljoen euro.